اجرای پروژه تحقیقاتی بررسی عوامل ایجاد بو وطعم نامطبوع در آب دریاچه سد کارده مشهد توسط پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور 1396/5/30 (1598) (0) اجرای پروژه تحقیقاتی بررسی عوامل ایجاد بو وطعم نامطبوع در آب دریاچه سد کارده مشهد توسط پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور دریاچه سد کارده یکی از منابع مهم تامین آب شرب و کشاورزی استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد مقدس محسوب میگردد. شدت رسوبگذاری در این دریاچه بالا میباشد . در سال 1385 برای کاهش حجم رسوبات انباشت شده ، آب دریاچه به کلی تخلیه گردید ، بطوریکه کلیه حلقه های زیستی دریاچه با اختلال جدی مواجه گشت . با آبگیری مجدد سیستم اکولوژیک جدیدی در دریاچه حاکم گردیده است. شرایط بوجود آمده سبب کاهش شدید کیفیت آب بویژه تغییر در طعم وبوی نامطبوع گردیده است. بمنظور شاخت زیستی دریاچه و عوامل ایجاد بو و طعم نا مطبوع در دریاچه ، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی طی قراردادی با شرکت آب منطقه ای استان خراسان رضوی طرح مطالعاتی شناخت عوامل ایجاد بو و طعم نا مطبوع آب دریاچه را با تاکید برعوامل زیستی دریاچه و با شش بار نمونه برداری از آّب، رسوب ، پلانکتن ، کفزیان و ماهی انجام داده و اطلاعات اکولوژیکی ارزشمندی را جمع آوری و در حال تجزیه و تحلیل آن میباشد. این بررسیها نشان میدهد که بمنظور بهره برداری معقول و پایدار از دریاچه جهت هرگونه تغییری در اکوسیستم دریاچه شناخت عوامل زیستی وغیر زیستی آن ضروری میباشد.