دریاچه سد کارده یکی از منابع مهم تامین آب شرب و کشاورزی استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد مقدس محسوب میگردد. شدت رسوبگذاری در این دریاچه بالا میباشد . در سال 1385 برای کاهش حجم رسوبات انباشت شده ، آب دریاچه به کلی تخلیه گردید ، بطوریکه کلیه حلقه های زیستی دریاچه با اختلال جدی مواجه گشت . با آبگیری مجدد سیستم اکولوژیک جدیدی در دریاچه حاکم گردیده است. شرایط بوجود آمده سبب کاهش شدید کیفیت آب بویژه تغییر در طعم وبوی نامطبوع گردیده است. بمنظور شاخت زیستی دریاچه و عوامل ایجاد بو و طعم نا مطبوع در دریاچه ، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی طی قراردادی با شرکت آب منطقه ای استان خراسان رضوی طرح مطالعاتی شناخت عوامل ایجاد بو و طعم نا مطبوع آب دریاچه را با تاکید برعوامل زیستی دریاچه و با شش بار نمونه برداری از آّب، رسوب ، پلانکتن ، کفزیان و ماهی انجام داده و اطلاعات اکولوژیکی ارزشمندی را جمع آوری و در حال تجزیه و تحلیل آن میباشد. این بررسیها نشان میدهد که بمنظور بهره برداری معقول و پایدار از دریاچه جهت هرگونه تغییری در اکوسیستم دریاچه شناخت عوامل زیستی وغیر زیستی آن ضروری میباشد.