سخنرانی علمی تحت عنوان "پدیده Quorum sensingدر فساد محصولات دریایی " توسط جناب آقای مهندس فهیم، مورخ 23/5/97 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد. در این سخنرانیابتدا نظر به اهمیت فرآیند کوئروم سنسینگ در فساد محصولات دریایی مقدماتی ارائه و بررسی اهداف فرآیند صورت گرفت. سپس راهکارهای مقابله با این فرآیند را در رفع فساد محصولات دریایی معرفی گردید. در نهایت نتیجه گیری شد که فرآیند کوئروم سنسینگ نقش نظارتی برعملکرد میکروارگانیسم های عامل فساد(SSOS) داشته و در رفتار گروهی ازجمله رشد سلولی فعالیت های متابولیکی و تشکیل بیوفیلم بسیار حائز اهمیت می باشد، بنابراین آگاهی از مکانیسم های درگیر در فرآیند کوئروم سنسینگ باکتریایی اهمیت بسیار دارد، زیرا نگهدارنده هایی که با هدف کوئروم سنسینگ مورد استفاده قرار میگیرند ابزار  کنترلی جدیدی برای تکثیر میکروارگانیسم های نامطلوب در غذاهای دریایی خواهند بود در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.