برگزاری سخنرانی علمی با عنوان کاربردهای نانوتکنولوژی در صنایع غذایی در بخش تحقیقات فرآوری آبزیان سخنرانی علمی با عنوان کاربردهای نانوتکنولوژی در صنایع غذایی در بخش تحقیقات فرآوری آبزیان برگزار گردید. 1397/9/14 (614) (0) برگزاری سخنرانی علمی با عنوان کاربردهای نانوتکنولوژی در صنایع غذایی در بخش تحقیقات فرآوری آبزیان ششمین سخنرانی علمی تحت عنوان " کاربردهای نانوتکنولوژی در صنایع غذایی " توسط سرکار خانم مهندس فاطمه نوغانی، مورخ 97/8/15 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد. مهندس نوغانی در این ارائه اشاره کرد: فناوری نانو طیف گسترده ای از فرصت ها را برای توسعه محصولات و برنامه های نوآورانه برای بسته بندی مواد غذایی ارائه می دهد. از کاربردهای نانو تکنولوژی در روکش کردن آنزیم ها برای جلوگیری از فساد میکروبی در صنایع غذاییبوده، با توجه به اینکه آنزیمها میتوانند سرعت فاسد شدن را از چند ماه به چند روز کاهش دهند و همچنین میتوان به روکشدهی رشتهDNAاز جنس پروتئین اشاره کرد که این تکنیک از عملکرد غشای سلولی در طبیعت الگوبرداری شده است و با استفاده از این تکنیک بشر موفق به ساخت محفظههای کیسهای شکلی در ابعاد بسیار کوچک نانویی شده استکهداخل آنها فضایی خالی برای مواد غذایی تعبیه شده است، لایۀ بیرونی این کپسول بسته به اینکه لازم است مواد داخل کپسول در آب یا در روغن حل شوندطراحی میشوند و این کپسولها در برابر اسید معده مقاوم هستند و بسته به ضرورت میتوانند در دهان یا در معده باز شوند. در واقع، فرآیند نانوکپسوله کردن به این معنا است که این امکان وجود دارد که مواد غذایی مفید برای بدن بدون اینکه در فرایند ساخت در کارخانه یا هنگام پخت در آشپزخانه و یا توسط آنزیمهای دهان و معده از بین بروند، این کپسولها به طور مستقیم وارد جریان خون شده و در نتیجه، با سرعت جذب بدن شوند . در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.