به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ،سخنرانی علمی تحت عنوان " عملکرد بسته بندی های هوشمند بعنوانفناوری نوین در بسته بندی گوشت و فرآورده هاي بر پايه عضله " توسط سرکار خانم مهندس مینا احمدی مورخ 98.03.27 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان ارایه شد. یکی از پیشرفت هادر عرصه بسته بندی ورود بسته بندی های هوشمند است، این بسته بندی ها با اطمینان بیش تری سلامت کالا را به مصرف کننده نمایش می دهد و به خریدار اطمینان خاطر می دهد که کالای مورد نظر توزیع مناسبی داشته و همچنان از کیفیت خوبی برای خرید برخوردار است. این بسته بندی ها می توانند در عین واحد هم جنبه پوشش برای مواد غذایی و هم جنبه اطلاع سانی و ... را داشته باشدمنظور از اطلاع رسانی این است که بسته بندی بتواند از فساد مواد غذایی یا رسیده شدن ماده غذایی مثل رسیدن میوه و ... به مشتری اطلاع رسانی نماید و بطور کلی غذا را از نفوذ باکتری ها، ویروس ها،قارچ ها و آلودگی محافظت نماید. بسته بندی هوشمند (Intelligent packaging ) که برخی منابع برای آن واژه بسته بندی با هوش (Smart packaging ) را بکار می برند، نوعی بسته بندی است که از طريق درک و حس کردن بعضی از ویژگي های مربوط به غذايی که در آن بسته بندی شده و یا ویژگی های محیطی که غذا در آن نگهداری می شود، قادرند که تولید کننده، فروشنده و یا مصرف کننده را از وضعیت این ویژگی ها، مطلع ساخته یا به آنها هشدار دهد. یک بسته بندي اگر داراي توانایی ردیابی فرآورده، حس کردن محیط داخلی وخارجی بسته باشد، هوشمند است. ترکیبات بسته بندی های هوشمند طوری طراحی شده اند که یا از ماده ی غذاییبسته بندی شده خارج می شوند یا جذب ماده ی غذایی می شوند. تجهیزات بسته بندي هوشمند در دو نوع وجود دارند: 1- حاملهاي اطلاعات نظیر برچسبهاي بارکد و نوارهاي تشخیص فرکانس رادیویی (براي ذخیره سازي و انتقال اطلاعات استفاده می شوند)2- شناساگرها و حسگرهای بسته بندي نظیر شناساگرهای دما-زمان (شناساگرهای مشخص کننده دماي محصول در طول زمان)، شناساگرهای گاز و بیوسنسورها) که براي کنترل محیط خارجی به کار برده می شوند. در ادامه ساختار و نحوه عملکرد هریک از این تجیهزات شرح داده شد.در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.