به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ،سخنرانی علمی تحت عنوان "وضعیت جمعیت میگوی غیر بومی Macrobrachium nipponense در تالاب انزلی" توسط آقای مهندس احمد قانع، مورخ 98.4.31 در سالن کنفرانس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور ارایه شد. در این سمینار یک جمع بندی اجمالی از پروژه های مربوط به طرح بررسی میگوی غیر بومی تالاب انزلی که به سفارش اداره محیط زیست استان گیلان در سال 1394 لغایت 1395 اجرا گردید، ارایه شد.بر این اساس با وجود غیر بومی بودن، راهکار هایی را برای بهره برداری اقتصادی از این گونه می توان متصوربود. بهترین وسیله صید این گونه در تالاب تله تاشو یا Foldable می باشد. با استفاده از روش لزلی-دیلوری و بر مبنای صید کاهشی میزان جمعیت اولیه این گونه 366 کیلو در واحد صید بر آورد گردید که قابلیت تعمیم به سطوح پراکنش مناسب این گونه درمناطق مختلف تالاب را دارد. براساس داده های فراوانی کلاسه های طولی ماهیانه، این گونه دارای بیش از یک اوج جمعیتی و در نتیجه چند نسل در طول سال است که موجبات افزایش بسیار سریع آن را فراهم میکند. بنا بر این از نظر برداشت بنظر میرسد بامشکل مواجه نشود. از نظر سطح تروفی میگو در بخش میانی دوگروه از ماهیان بومی و غیر بومی قرار گرفته تقریبا هم سطح اردک ماهی که این موضوع می تواند نمایه ای از کیفیت گوشت این گونه باشد. باتوجه به اینکه این گونه از اقلام مهم آبزی پروری در بسیاری از کشورهای آسیایی بوده و منبع درآمد و اشتغال بسیاری از آنها می با شد،بابسترسازی و تبلیغ مصرف داخلی می توان موجبات ترویج و معرفی این گونه را بعنوان یک آیتم آبزی پروری مهیا نمود. میگوی M. nipponense نسبت به میگوی M. rosenbergii دارای مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع بیشتری است و میزان پروتیین بالایی دارد. پودر سوپ تولید شده با میگوهای M. nipponenseنیز دارای مقدار پروتئین بالاتر (حدودا 10 درصد) نسبت به پودرهای سوپ (استفاده از پودر و عصاره­های مرغ و گوشت) آماده در بازار (حدودا 6 درصد) بود. بدلیل طعم بی نظیر آن می­تواند به عنوان یک فرآورده غذایی فراسودمند در صنعت تولید و مورد استفاده مردم سراسر کشور قرار گیرد. در یک بررسی همسو و همزمان این گونه غیربومی از اقلام غذایی قابل توجه ماهیان اقتصادی نظیراردک ماهی،سوف حاجی طرخان و سفید، اسبله، کپور معمولی و لای ماهی و ماهیانی چون کاو ماهی، سرخ باله و تیزکولی، در اکوسیستم تالاب انزلی می باشد، بر این اساس می توان از این گونه بعنوان غذای زنده و مکمل های تغذیه ماهیان تجاری در صنعت آبزی پروری استفاده نمود، در نتیجه هزینه های تولید را نیز کاهش داد که این موضوع جای بررسی و مطالعه دارد