به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی سخنرانی علمی با عنوان " مروری بر تغذیه سوف ماهیان" 30 شهریور 1399 در سالن کنفرانس پژوهشکده آبزی پروری توسط مهندس افشین امیری سندسی ارائه گردید. از مهمترین گونه سوف ماهیانی که حائز پرورش می باشند از خانواده Perca می توانyellow perch. Eurasian P. fluviatilis واز خانواده sander می توان S. vitreus, pikeperch S. lucioperca walleye اشاره کرد و ازمهمترین کشور ها درپرورش سوف ماهیان دانمارک، لهستان ، مجارستان، اکراین و تونس نام برد در زمینه تنوع آبزی پروری در داخل کشور در اروپا ، در دهه های گذشته توجه ویژه ای به سوف ماهیان شده است. برای این منظور ، تأثیر فاکتورهای بیوتیک و بیوتیک بر فعالیت تغذیه ای سوف ماهیان ومورد بررسی قرار گرفت. در میان آنها ، درجه حرارت آب ، دفعات تغذیه ، نوری و تراکم تراکم به عنوان فاکتورهای مهم شناسایی شد: با افزایش تراکم در ماهیان سوف به نسبت به گرم شدن آب(22-27 درجه سانتیگراد) سه وعده غذایی در روز با طول روز حداکثر 12 ساعت در روز تغذیه می شود بعلاوه بهترین رنگ مخازن قرمز وسبز بوده است به طور قابل توجهی فعالیت تغذیه را بهبود می بخشد ، بهينه سازي عملكرد رشد در شرايط طبيعي نيز از طريق توصيف نيازهاي غذايي آنها از نظر پروتئين ، چربي و كربوهيدرات مورد بررسي قرار گرفت بسته به مرحله زندگی ، رژیمهای غذایی حاوی 43 تا 50٪ پروتئین ، 18٪ 13٪ لیپید و 10 تا 15٪ کربوهیدرات نیازهای غذایی غذاهای سوف ماهیان را پوشش می دهند.بهترین انرژی 17 مگاژول دیده شد نیازهای ویتامینی برای سوف سفید و سوف اوراسیا بسیار ناچیز ثبت گردیده است . در حال حاضر ، سوف سفید و سوف اوراسیااز غذاهای ماهیان سرد آبی مانند قزل آلای رنگین کمان و سالمون تغذیه می شوند ، ویتامین های مورد نیاز این ماهی بر حسب نیازهای ویتامینی ماهی قزل آلای رنگین کمان و تغذیه ماهی قزل آلا آتلانتیک اقتباس شده است