به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، کارگاه آموزشی با عنوان " معرفی زئوپلانکتون ها و کاربرد تغذیه ای برخی از آنها در صنعت آبزی پروری" توسط دکتر سیدمحمد صلواتیان رئیس ایستگاه تحقیقات تخصصی تغذیه و غذای زنده آبزیان پژوهشکده در تاریخ 5 آذر ماه سال جاری به صورت مجازی و به مدت 4 ساعت در سامانه وب کنفرانس شبکه آموزش کشاورزی استان گیلان برگزار شد.
در ابتدا به معرفی و رده بندی سیستماتیک انواع زئوپلانکتون ها پرداخته شد و سپس توضیحاتی در مورد 7 موجود زئوپلانکتونی (روتیفر، دافنی، آرتمیا، اینفوزوئرها، آستراکودا، سیکلوپس، کلانوئید) که کاربرد وسیعی در تغذیه لارو انواع آبزیان دارند ، داده شد. با توجه به توسعه روز افزون پرورش آبزیان، موضوع تهیه غذای مناسب برای تولید آبزیان پرورشی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کنند. در این میان، تامین غذای زنده در زنجیره غذایی آبزیان پرورشی، بویژه میگو و ماهیان دریایی بخصوص در مرحله اولیه و آغازین آن اهمیت فراوانی دارد. استفاده از زئوپلانکتونها نظیر مژه داران ، روتیفرها ، آنتن منشعبان و پاروپایان می تواند انتخاب مناسبی در تامین غذا باشند. در میان آنها آنتن منشعبان و پاروپایان بطور گسترده به عنوان غذای زنده در پرورش لارو ماهی و میگو استفاده می شوند.آنتن منشعبان به دلیل فراوانی ، کیفیت غذایی و اندازه مناسب، تولیدمثل پارتینوژنز و محتوای مناسب تغذیه ای همواره از زئوپلانکتون های مناسب به عنوان غذای زنده هستند. غذاهای زنده با توجه به درصد بالای پروتئین ، چربی، اسیدهای چرب غیراشباع می توانند از اهمیت ویژه ای برای موارد تغذیه ای انواع آبزیان باشند.