به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی در هشتم مرداد ماه 1403 نشست تخصصی تحت عنوان "ماهی سفید فرصتی برای معرفی به صنعت آبزی پروری کشور" وبا حضور محققین، اساتید دانشگاه‌ها، مدیران و کارشناسان اجرایی حوزه شیلات و بخش های خصوصی آبزی پرور به صورت برخط و حضوری در این پژوهشکده برگزار شد.
دکتر صیاد بورانی رییس پژوهشکده توسعه و افزایش تنوع گونه ای ماهیان پرورشی با تاکید بر گونه های بومی در کشور را ضروری دانست. وی بیان نمود که پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی بامشارکت مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان شهید انصاری رشتبه دستاوردهای شایسته ای در راستای پرورش بازاری، تولید مولدین پرورشی و بچه ماهیان نسل اول ماهی سفید رسیده که می تواند برای تحقق اهداف توسعه پرورش این ماهی مورد بهره برداری قرار گیرد.
دکتر علیرضا ولی پور دبیر نشست بیان کرد که تاریخچه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مقارن با اولین تحقیق در زمینه بررسی فراوانی جمعیت ماهی سفید در سال 1297 بوده که نشان از جایگاه بی نظیر و بسیار ارزشمند این ماهی در منطقه و کشور دارد و ماهی سفید به عنوان گونه ای منحصربفرد در حوزه جنوبی دریای کاسپین با بیشترین نقش در ارتزاق مردم و تولید آبزیان در دریا از قابلیت ها و ظرفیت های بالایی در راستای معرفی به صنعت آبزی پروری برخوردار است. همچنین وی خاطر نشان کرد که در حال حاضر تنها راه تولید این ماهی از طریق صید از دریا بوده و ذخایر آن طی 15 سال اخیر با وجود اجرای برنامه بزرگ بازسازی ذخایر با کاهش قابل توجهی روبرو شده در حالیکه تقاضا برای مصرف آن بسیار بالا می باشد. وی اشاره نمود که تا کنون تحقیقات زیادی در زمینه های مختلف علمی در خصوص ماهی سفید در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و دانشگاه های مرتبط به انجام رسیده و بیش از 400 مقاله علمی تخصصی چاپ شده است. اما معرفی این گونه به صنعت آبزی پروری کشور نیازمند تحقیقات تکمیلی و مشارکت و همکاری تمامی دستگاه های ذیربط در کشور می باشد.
نشست تخصصی حاضر در همین راستا و با هدف بررسی فعالیت های گذشته، معرفی دستاوردهای اخیر و بهره مندی از نقطه نظرات علمی اساتید وصاحب نظران این حوزه و همچنین تجربیات آبزی پروران در جهت تدوین برنامه طرح جامع معرفی ماهی سفید به صنعت آبزی پروری کشور تشکیل گردید.
در این نشست سخنرانان کلیدی و افراد صاحب نظر و دست اندرکار نظرات، تجربیات ودستاوردهای علمی خود را در زمینه های مختلف وضعیت ذخایر، شرایط معرفی گونه جدید به آبزی پروری و پرورش ماهی سفید بیان نموده و در پایان دکتر همایون حسین زاده صحافی رییس بخش آبزی پروری موسسه به جمع بندی نظرات و پیشنهادات مطروحه در راستای اجرای "طرح جامع معرفی ماهی سفید به صنعت آبزی پروری" بر اساس سه محور اصلی ادامه روند مولد سازی و تولید نسل های متوالی، تولید جیره غذایی اختصاصی و اقتصادی در مراحل مختلف پرورش و بهینه سازی پرورش بازاری ماهی سفید در سیستم های مختلف پرورشی پرداخته و مقرر شد که برنامه های پژوهشی و اجرایی لازم با مشارکت موسسه، سازمان شیلات، دانشگاه‌ها و بخش های خصوصی آبزی پروری در قالب یک کارگروه تخصصی مورد پیگیری قرار گیرد.