به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور در ادامه سفر تحقیقاتی منصورشریفیان مدیر گروه تکثیر و پرورش ماهی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و بهمن یارقلی رییس بخش تحقیقات آبیاری و زهکشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی به پژوهشکده، در روز چهارشنبه 9 مهر ۱۴۰۴ ایستگاه تحقیقات تخصصی تغذیه و غذای زنده آبزیان با هدف آشنایی با امکانات و تجهیزات تحقیقاتی موجود برای بهره برداری در طرح روش های ارتقای بهره وری آب مصرفی مزارع پرورش ماهیان گرمابی مورد بازدید قرار گرفت.
در این بازدید علیرضا ولی پور مدیر گروه تکثیر و پرورش آبزیان پژوهشکده به تشریح مراحل اجرایی و نتایج پروژه اثر نسبت های مختلف پروتئین به انرژی و سطوح مختلف چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب بدن ماهی سفید در مرحله پرواری پرداخت و پس از آن نشستی کوتاه با حضور رئیس و همکاران ایستگاه و رییس بخش آبزی پروری پژوهشکده در خصوص چگونگی اجرای طرح تحقیقاتی مذکور برگزار شد.
پس از آن جلسه ای با حضور رییس پژوهشکده، روسای بخش های مختلف تحقیقاتی و محققین در سالن جلسات تشکیل شد، در ابتدای جلسه محمدصیادبورانی رییس پژوهشکده ضمن خیرمقدم به تبیین موضوعات مرتبط با تنش آبی در کشور و لزوم افزایش بهره وری آب در آبزی پروری پرداخت و تمایل به همکاری همه جانبه پژوهشکده در اجرای پروژه مشترک بین پژوهشکده و موسسه فنی و مهندسی کشاورزی جهت مطالعات طرح های جلوگیری از هدر رفت آب و ارتقاء کیفیت آب در ایستگاه های تحقیقاتی اشاره داشت.
سپس دکتر یارقلی به معرفی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و بخش های تخصصی آن و زمینه های تحقیقاتی کار شده تاکنون پرداخت. در این سخنرانی همچنین انواع روش های مدیریت کمی و کیفی آب مزارع پرورش ماهیان تشریح شد.
در ادامه چگونگی اجرای طرح با هدف جلوگیری از تبخیر و نفوذ آب از خاک استخرهای پرورش ماهیان با نظر کارشناسان حاضر در جلسه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد. پدیده تغییر اقلیم و مواجهه با کمبود آب از جمله
الش های کلیدی است که اجرای طرح های مشترک بین موسسات تحقیقاتی در خصوصبهره وری آب مصرفی در آبزی پروری می تواند در صرفه جویی آب طی فرایند پرورش آبزیان کمک کننده باشد.