نتایج: در بررسی سال 71 تنها از شوک سرمایی جهت ایجاد تری پلوئیدی در ماهی سفید استفاده شد در سه مرحله به ترتیب 5،2،1 دقیقه بعد از لقاح تخم های تحت تاثیر شوکهای سرمایی 1،2،3 درجه سانتی گراد به مدت زمان 10،20،30دقیقه بعد از انجام فرآیندهای مختلف هیچگونه مورد تریپلوئیدی مشاهده نگردید در سال 72 علاوه بر شوکهای فیزیکی شوکهای شیمیایی نیز جهت بالا بردن احتمال تری پلوئیدی استفاده شد با استفاده از شوکهای گرماییاز درجه حرارت 37،38،39 درجه ساتی گراد استفاده شد که در درجه حرارت36 منجر به مرگ تمامی تخمها گردید.