بررسی اثر پارابن ها روی خواص اورگانولپتیک و تحول میکروبی و شیمیایی خاویار در طول مدت نگهداری مجری: اکبر بهفر بخش تخصصی: فرآوری آبزیان سال اجرا: 1372 دوشنبه 26 مهر 1400 (اجرا شده) (374) (0) (پروژه های خاتمه یافته سالهای 1375-1371) نتایج: مطالعات انجام شده طی شش مرحله روی هشت گروه انجام شد که آزمایشهای میکروبی نشان داد از نظر تعداد میکروبهای هوازی، آلودگی در هیچ کدام از هشت نمونه وجود نداشته است، از نظر درصد جذب نمک اختلاف زیادی بین گروهها مشاهده نگردید و آزمون Ttest و سایر آزمونها بیانگر این بوده که از نظر آماری هم اختلاف معناداری نیست، از نظر مقدار آنتی سپتیک جذب شده آزمونهای آماری نشان می دهد که اختلافها معنی دار بوده و ناشی از ناهمگنی نمک مخلوط آنتی سپتیک با خاویار در عمل آوری و توزیع به قوطیها است و نه مربوط به گذشت زمان نگهداری.