تاثیر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum بر عملکرد رشد، پاسخ های ایمنی و مقاومت در برابر هوازدگی در شاه میگوی چنگال باریک آب شیرین، Astacus leptodac مجری: علیرضا ولی پور بخش تخصصی: آبزی پروری سال اجرا: 1396 همکاران: شیوا ندایی ، ﻣﺤﻤﻮﺩ ﺣﺎﻓﻈﻴﻪ، ﻋﻠﻲ ﺍﺻﻐﺮ ﺧﺎﻧﻲ ﭘﻮﺭ ﻋﺴﮕﺮ ﺯﺣﻤﺘﮑﺶ ﮐﻮﻣﻠﻪ ﺍﺣﻤﺪ ﻧﻮﺭﻱ، ﺳﻴﺪ ﺣﺴﻴﻦ ﺣﺴﻴﻨﻲ ﻓﺮ، ﻣﺤﺪﺙ ﻗﺎﺳﻤﻲ یک شنبه 21 فروردین 1401 (اجرا شده) (351) (0) (پروژه های خاتمه یافته سالهای 1400-1396) نتایج:در پایان دوره پرورش تیمارهای مصرف کننده L. plantarumدر سطوح (CFU g-1 diet) 108و 107 بالاترین تعداد هموسیت کل، هموسیت نیمه دانهدار، هیالین و همچنین بالاترین سطح فعالیت آنزیم فنل اکسیداز را در مقایسه با گروههای دیگر از خود نشان دادند (05/0 > P). درحالیکه شاهمیگوهای مصرف کننده در سطح (CFU g-1 diet) 107 بالاترین سطح فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز را داشتند (05/0 > P). همچنین تیمارهای در سطوح (CFU g-1 diet) 109 و 108 بالاترین سطح فعالیت آنزیمهای گوارش (پروتئاز و آمیلاز) را نشان دادند (05/0 > P). همچنین سطح آنزیم لیپاز در تمامی تیمارهای مصرف کننده پروبیوتیک بهطور معنی داری افزایش یافت (05/0>P). 24 ساعت پس از قرارگیری در معرض هوا هیچ مرگ و میری در هیچ یک از تیمارهای مصرف کننده پروبیوتیک و تیمار شاهد یافت نشد. نتایج به دست آمده نشان دهنده تاثیرات مفید پروبیوتیک بر روی پاسخهای ایمنی، مقاومت در برابر استرس و فعالیت آنزیمهای گوارشی در این گونه می باشد.