نتایج:هدف از انجام این پروژه در بخش اول، استفاده از میگوی ریز و غیر بومی M. Nipponenseتالاب بین المللی بندر انزلی، بررسی ارزش تغذیه ای و ویژگی های فیزیکوشیمیایی فرآورده خشک حاصل از آنها به سه روش استفاده از دستگاه های خشک کن آتموس،آون معمولی و آون خلاء به طور جداگانه و تعیین بهترین روش خشک کردن به لحاظ کاهش اتلاف وقت و هزینه بود. مدت ماندگاری این فرآورده های خشک طی 6 ماه در دمای اتاق مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج نشان داد فرآورده های خشک هر سه دستگاه، قابلیت ماندگاری را تا پایان دوره نگهداری در دمای اتاق دارند. بنابابراین عمر ماندگاری میگوی خشک تن پاک، 6ماه است. بخش دوم این پروژه، تولید پودر سوپی با فرمولاسیون نوین و غنی شده با فرآورده خشک میگو و در نظر گرفتن ذائقه مردم سراسر کشور بود تا در خروجی، محصولی با طعم عالی و بافتی یکنواخت بدون بر هم خوردن حالت امولسیونی آن تولید گردد. نتایج حاصل از آزمایشهای شیمیایی بر روی آنها نشان داد که استفاده از 4 % پودر گوشت خشک میگوهای ریز M. Nipponenseکه معادل 16 میگوی تن پاک از آنها است میتواند در انتقال مواد مؤثره )پروتئین و اسیدهای چرب چند غیر اشباع( به فرآوردههای غذایی چون سوپ مخصوص سالمندان و کودکان کمک کند. بر اساس نتایج به دست آمده از ارزیابی های میکروبی و حسی، عمر ماندگاری مفید این فرآورده 4 ماه است. بنابراین به عنوان یک نتیجه کلی، پودر سوپ غنی شده با میگوهای ریز M. Nipponenseخشک شده با هر سه نوع خشک کن آتموس، آون معمولی و آون خلاء، می تواند به عنوان یک فرآورده غذایی فراسودمند در صنعت تولید شود.