بررسی وضعیت بهداشتی دو کارگاه پرورش ماهی قرمز در استان گیلان مجری: محدث قاسمي بخش تخصصی: بهداشت و بیماری های آبزیان سال اجرا: 96-1395 همکاران: صادق اميدوار، بابک رمضاني عاقله، سید جلیل ذریه زهرا،فريدون چکمه دوز،جواد دقیق روحی، منیره فئید، سميه حقيقي كارسيداني، حسین خیرخواه، حمید تقی نصیری یک شنبه 21 فروردین 1401 (اجرا شده) (355) (0) (پروژه های خاتمه یافته سالهای 1400-1396) نتایج: در یک فصل پرورش نمونه برداری های باکتری شناسی، انگل شناسی و ویروس شناسی از 230 قطعه ماهی طلائی صورت گرفت. از 116 قطعه ماهی گلدفیش مورد مطالعه در ازمایشات انگل شناسی در مجموع تعداد 98قطعه ماهی به انگل آلوده بودند و تعداد 8 گونه انگل از این ماهیان جدا شد. بیشترین درصد آلودگی در ماهی های گلدفیش بررسی شده مربوط به انگل پریاخته ژیروداکتیلوس بود و تک یاخته Trichodina در رتبه دوم اهمیت قرار داشته و نشان از کیفیت نامطلوب آب این مزارع دارد. مجموعاً 62 نمونه در آزمایش ویروس شناسی مورد بررسی قرار گرفت که پس از تلقیح هوموژن بافتی بر روی تک لایه سلولی EPC، و انجام آزمایش RT-PCR آلودگی به ویرمی بهاره کپور و کوی هرپس ویروس اثبات نشد. بر اساس نتایج باکتری های جنس آئروموناس و خانواده ویبریوناسه بیشترین باکتری های جداشده در این تحقیق بودند. بیشترین و کمترین میزان میانگین کل باکتریها (Total count) بترتیبدر مزرعه Logcfu/1ml) D 5.6( در فصل تابستان و مزرعه A( Logcfu/1ml3.1)در فصل زمستان مشاهده گردید.