نتایج: متغییرهای موثر بر تولید پپتیدهای زیست فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی به روش هیدرولیزآنزیمی از پوست ماهی کپور نقره ای بهینه گردید.پپتیدهای آنتی اکسیدان با خواص احیاکنندگی و آنتی رادیکالی با استفاده از آنزیم آلکالاز تهیهو با آزمون های تخصصی تایید شد. توزیع وزن مولکولی هیدرولیزهای حاصل از زمان های مختلف هیدرولیز تعیین گردید. روغن ماهی کیلکا با استفاده از ستون خالص سازی شد. ارزیابی کیفی نشان داد که روغن تخلیص شده از ویژگی های کیفی مناسب تغذیه انسانی برخوردار می باشد. میکروامولسیون روغن ماهی کیلکا با پایداری و خواص کیفی مطلوب با استفاده از مواد دیواره ای پیش بینی شدهشامل مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده (Hi-cap 100) تهیه و ارزیابی کیفی گردید. نتایج نشان داد که هیدرولیز محدود پوست ماهی کپور نقره ای با آنزیم آلکالاز حائز پتانسیل و شرایط استفاده در صنایع غذایی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی می باشد.